Force India beschikt over drie capabele coureurs die alle drie aanspraak maken op een racestoeltje voor 2012. Teammanager Otmar Szafnauer noemt het een luxeprobleem.

Gevraagd door het Duitse auto motor und sport of hij het als een probleem ziet dat zowel de huidige rijders Adrian Sutil en Paul di Resta als derde man Nico Hülkenberg een racestoel op het oog hebben voor volgend seizoen, antwoordt Szafnauer: “Nee, het is juist een goede situatie.” 

Volgens Szafnauer ligt het prestatiepotentieel van de drie rijders bijzonder dicht bij elkaar. “Misschien moeten we maar een muntje opgooien”, grapt hij, om er op serieuze toon aan toe te voegen: “Aan het eind van het jaar maken we een nauwkeurige analyse en op basis daarvan nemen we een beslissing.”

Ondertussen in Szafnauer erg tevreden over de samenwerking met McLaren. Force India neemt de versnellingsbakken en hydraulica van hen af. “Het zijn geen onderdelen waarmee je races kunt winnen, maar je kunt ze er wel door verliezen”, aldus Szafnauer. “Op deze manier kunnen we ons voordelig op de aerodynamica richten, waar het meeste voordeel valt te behalen.”