Force India-coureurs Nico Hülkenberg en Sergio Pérez hebben een goed gevoel overgehouden aan de eerste twee vrije trainingen in Canada, waarbij ze allebei ook over een nuttige dag reppen.

Hülkenberg viel vooral op in de eerste vrije training, waarin hij een vierde tijd reed. In de tweede training was hij elfde. “De auto deed het vanaf het begin gelijk goed. Ik ben redelijk gelukkig met de balans van de VJM08 en heb ook aardig wat vertrouwen in hoe competitief we hier zijn”, vertelt de Duitser, die zoals hijzelf al aangeeft dus ‘behoorlijk positief’ gestemd is.

“Ik voel me vanaf de eerste ronde die ik reed al lekker achter het stuur”, vervolgt hij. “In de tweede training hebben we door de regen natuurlijk niet al te veel kunnen rijden, maar we wisten dat het zou gaan regenen, dus we hebben daarvoor gewoon zoveel mogelijk geprobeerd te doen. Ik ben dan ook tevreden over wat we vandaag allemaal hebben opgestoken en denk dat we er goed op staan voor de rest van het weekend.”

Pérez
Ondanks dat Pérez er met een dertiende en daarna een veertiende tijd minder goed bij zat, is ook de Mexicaan happy. Ook hij kreeg een goed gevoel van de auto en is optimistisch over Force India’s kansen: “Dus we moeten er gewoon voor zorgen dat we dit vasthouden en zaterdag goede startplekken vervoveren in de kwalificatie”, benadrukt hij.

Net als Hülkenberg stipt ook Pérez aan dat Force India veel heeft geleerd van de eerste twee oefensessies. “In VT1 hebben we vooral verschillende downforce-niveaus uitgeprobeerd, want het is belangrijk voor de race van zondag om hier genoeg topsnelheid te hebben. In VT2 was het aanpoten geblazen vanwege de aankomende regen, maar we hebben desondanks geleerd wat we moesten weten over de superzachte banden.”