Hitte en trage bochten. Dat zijn volgens Force India-coureurs Nico Hülkenberg en Sergio Pérez de meest opvallende kenmerken van de Hungaroring, wat in het voordeel van hun team zou moeten spreken.

“Het is altijd heet als we in Hongarije racen, wat gunstig is voor ons aangezien onze auto het dan goed doet. De VJM07 is tot op heden verder bovendien sterk geweest op circuits met veel trage bochten, zoals Hongarije, dus ook dat is een goed voorteken”, zo blikt Hülkenberg summier maar met vertrouwen vooruit op het aanstaande raceweekend.

Teamgenoot Pérez benadrukt het belang van een goed resultaat, aangezien Hongarije de laatste Grand Prix is voor de zomerstop. “En je wil natuurlijk met een goed resultaat de zomerstop ingaan, want anders duurt het voor je gevoel veel te lang voordat er weer geracet wordt.”

Net als Hülkenberg kaart ook Pérez de hitte en trage layout van de baan aan in de aanloop naar het weekend waarin hij de wat nare nasmaak van de laatste twee Grands Prix wil wegspoelen. “Ik was na afloop van de races in Engeland en Duitsland enigszins teleurgesteld, want het pakte daar telkens niet heel goed voor me uit, dus ik wil nu in de laatste race voor de zomerpauze nog even flink scoren.”