Nico Hülkenberg en Sergio Pérez zijn tevreden met respectievelijk de negende en elfde plaats in de kwalificatie. Volgens het tweetal zat er simpelweg niet meer in.

Nico Hülkenberg zegt blij te zijn met de negende startplaats: “Natuurlijk wil je altijd meer, maar we hebben alles gegeven en uiteindelijk is negende niet verkeerd. Het verschaft ons een helder uitzicht op punten.”

“De verschillen waren gedurende de kwalificatie erg klein, dus het was belangrijk geen fouten te maken. De omstandigheden bleven echter redelijk gelijk. Zelfs de lichte regen zorgde amper voor een vermindering van grip op de baan.”

Mocht het regenen op zondagmiddag, dan verwacht Hülkenberg een interessante race: “Zeker als het hard regent, ligt het gevaar van aquaplaning op de loer, aangezien het asfalt hier zo vlak is als een spiegel. Als het droog blijft, start ik op de ultrasofts, net als iedereen in de top tien. Hopelijk kan een goede strategie ons dan naar voren brengen.”

Pérez
Sergio Pérez rekende niet zomaar op een plekje in Q3, aangezien hij nog maar één setje ultrazachte banden over had: “Op dat setje gaf ik alles, met de elfde plaats als resultaat. Dat is geen slecht uitgangspunt denk ik.”

“In Canada moet je tijdens de race altijd het onverwachte verwachten, dus de strijd is nog niet gestreden. Onze racepace ziet er bovendien goed uit, dus ik verwacht dat we flink wat punten in de wacht kunnen slepen.”