Nico Hülkenberg en Sergio Pérez zijn allebei teleurgesteld dat ze Q3 niet hebben gehaald. Toch geven ze zich nog niet gewonnen en ze spreken ze hun vertrouwen uit over de race van morgen.

Nico Hülkenberg was met de elfde startplaats het dichtst bij een plekje in de top tien. De teleurstelling komt bij Nico Hülkenberg voort uit het feit dat hij er meer van had verwacht: “Om de een of andere reden lukte het vandaag niet en was ik minder tevreden met de balans van de auto dan gisteren. Ik wilde in de derde vrije training de afstelling verder perfectioneren, maar daar zijn we klaarblijkelijk niet helemaal in geslaagd.”

“De auto voelde erg nerveus aan en met de mate van overstuur waarmee ik te kampen had, was het niet eenvoudig een degelijke ronde eruit te persen. Wat betreft de dag van morgen denk ik dat de strategie heel belangrijk gaat zijn. In het verleden hebben we natuurlijk gezien dat het verloop van de Grand Prix amper te voorspellen valt, dus als we uit de problemen blijven en de banden goed in de gaten houden, kunnen we het gevecht aan met de mannen om ons heen.”

Pérez
Sergio Pérez wijst ondertussen Carlos Sainz aan als indirecte schuldige voor het missen van Q3: “Deelname aan de laatste 12 minuten was mogelijk als ik mijn snelste ronde niet af had hoeven breken vanwege gele vlaggen”, verwijst de Mexicaan naar de touche van Carlos Sainz met de Singaporese vangrails.

“Ik denk dan ook niet dat de dertiende plaats representatief is voor wat we kunnen. Het hele weekend zitten we er namelijk al goed bij. Voor de race van morgen is er nog niks verloren, aangezien er van alles kan gebeuren. Natuurlijk is de uitdaging wat groter als je de race vanuit het middenveld moet aanvangen, maar wellicht dat een goede strategie ons naar voren kan helpen.”