Force India’s Paul di Resta en Adrian Sutil waren in Montréal onderweg naar punten, maar verspeelden deze door gedurende de race bij teveel incidenten betrokken te zijn.

Di Resta strandde drie ronden voor het vallen van de vlag, al wordt hij toch nog als achttiende geklasseerd.

“Ik moest de auto aan de kant zetten omdat ik een lekke band had nadat ik de muur raakte in mijn jacht op Rubens Barrichello”, verklaart de Schot zijn uitvalbeurt. “Het is erg jammer, want we hadden hier een sterke auto en het was absoluut mogelijk om een aantal zeer welkome punten te pakken.”

Di Resta kreeg overigens net als twee weken geleden in Monaco een doorrijstraf opgelegd. “Ik snap niet echt waarom, want ik beschadigde mijn voorvleugel toen Nick Heidfeld me bij het aanremmen van de chicane ineens afsneed en ik was sowieso de enige die daar hinder van ondervond”, vindt hij.

Ook teamgenoot Sutil kreeg een drive through opgelegd. “Tijdens de safetycar-periode remden de auto’s die voor me reden ineens keihard af voor de hairpin, en ik raakte Nico Rosberg daardoor, hetgeen me vervolgens een straf opleverde”, legt hij uit.

“Na het inlossen daarvan besloot ik de gok te wagen en binnen te komen voor slicks, maar ik was daar misschien iets te vroeg mee”, vervolgt Sutil.

“Ik had gelijk in mijn eerste ronde uit de pits namelijk een behoorlijk moment waarop ik de controle verloor en de muur raakte, waarbij mijn achterwielophanging aan de linkerkant stuk ging”, besluit de coureur die 21 ronden voor het einde kon uitstappen.