*

Force India-duo voorzichtig optimistisch

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

3 oktober 2014 10:27

Force India-duo voorzichtig optimistisch
Racepictures

Zowel Nico Hülkenberg als Sergio Pérez was in geen van beide sessies in de top tien te vinden. Toch maakt het duo zich geen zorgen over de snelheid van de VJM07: “We weten wat ons te doen staat.”

Nico Hülkenberg verbeterde zich van de veertiende plaats in de ochtendsessie naar de twaalfde in de middag. Hoewel de Force India een auto is die zich moet kunnen mengen in de srijd om de beste tien plaatsen, is de Duitser toch tevreden: “Ik denk het heel aardig ging vandaag. In de middag werden we gehinderd door enkele rode -en gele vlagsituaties, maar we hebben een duidelijk beeld van waar we ons op moeten concentreren om onze snelheid te verbeteren.”

Hülkenberg geeft te kennen zich geen zorgen te maken over de mogelijke regenval later in het weekend. “We zullen moeten afwachten of dat scenario waarheid wordt. En als dat al zo is, zitten we allemaal in hetzelfde schuitje”, aldus de Force India-coureur met veel gevoel voor beeldspraak. “We zullen als team juist moeten inspelen op de mogelijk veranderende condities.”

Sergio Pérez
Waar Hülkenberg zich kon verbeteren gedurende de dag, verloor teamgenoot Sergio Pérez in de middag juist twee plaatsen ten opzichte van zijn eigen presteren eerder op de dag. De reden daarvan is echter overduidelijk. “We verloren veel tijd met een versnellingsbak gerelateerd, elektronisch probleem”, aldus de Mexicaan. “Daardoor konden we slechts twe korte runs doen op de beide bandencompounds. Ik heb dan ook nog niet met volle tanks kunnen rijden.”

“Mocht het echter gaan regenen op zondag, dan maken die verloren lange runs ook niks meer uit”, gaat hij verder. “Mijn eerste gedachte over de harde banden is dat we er goed mee uit de voeten kunnen, in tegenstelling tot het medium rubber. Daar valt met de jusite afstelling nog meer uit te halen.”