Force India-coureurs Paul di Resta en Adrian Sutil zijn in afwachting of de renstal met ze verder wil. Di Resta heeft een nog niet opgenomen optie voor 2014, terwijl Sutil met het team in gesprek is.

Di Resta’s manager Richard Goddard maakt in interview met de Schotse editie van The Herald duidelijk dat Force India een optie op Di Resta heeft om hem langer bij het team te houden, maar de coureur en hij toch niet zeker zijn van contractverlenging.

“We bevinden ons in een tricky situatie, want Force India heeft nog niet aangegeven of ze de optie wel of niet gaan lichten”, legt Goddard uit. “Zelfs als het team de optie laat verlopen, kunnen we echter nog gesprekken met ze aangaan om een nieuwe deal te sluiten”, verklaart de zaakwaarnemer, die in het midden laat wanneer de optie verloopt.

“Het is dus moeilijk te voorspellen waar Paul volgend jaar rijdt”, vervolgt Goddard, die weet dat Force India doorgaans pas in december de knoop doorhakt en zich daarbij realiseert dat er kapers op de kust liggen voor zowel het Force India-zitje alsmede stoeltjes bij eventuele andere werkgevers: “Er lopen veel coureurs met geld rond in deze sport, en er zijn ook veel teams die geld nodig hebben.”

“Paul heeft helaas geen rijke suikeroom of overheid die geld in hem wil stoppen, maar Force India is tot op heden altijd voor talent in plaats van geld gegaan. Hopelijk gaan ze daar dan ook mee door.”

Sutil
Behalve Di Resta heeft ook zijn teamgenoot Adrian Sutil nog geen contract op zak voor 2014. “Ik denk dat ik nog een jaar bij Force India blijf, want dit is ondanks de recente terugval één van de beste privéteams en er zijn niet veel betere stoeltjes vrij”, vertelt de Duitser echter aan Motorsport-Total.

Ondanks dat voornemen is Sutil er ‘nog niet helemaal uit’, zo deelt hij mede. “Het draait niet alleen om wat het team wil, want wat ik wil is ook belangrijk. Het moet voor beide partijen goed voelen.”

“Het is hoe dan ook niet zo dat Force India bepaalt hoe mijn toekomst eruitziet: Ik denk dat ik mijn werk dit jaar goed heb gedaan en me in een sterke onderhandelingspositie bevind. Voor Force India lijkt het me niet makkelijk een coureur te vinden die het hier net zo goed doet, maar als ze menen een betere, snellere coureur te kunnen krijgen, dan wens ik ze samen veel geluk.”