Nico Hülkenberg heeft in de eerste twee races van 2014 punten gepakt voor Force India en hoopt daar in Bahrein mee verder te gaan, terwijl teamgenoot Sergio Pérez zich wil herpakken na een slecht weekend.

Hülkenberg heeft dankzij een zesde en een vijfde plaats al achttien punten achter zijn naam staan en reist – ook omdat hij in Maleisië als enige coureur in de top tien zelfs met een tweestopper competitief was, terwijl de andere puntenpakkers het met drie stops deden – met vertrouwen af naar Bahrein.

“We hebben twee goede races achter de rug en al veel punten gepakt, dus ik denk dat we een sterke basis hebben om nu op voort te borduren. Ondanks dat er nog wat aandachtspunten zijn en we de auto natuurlijk moeten blijven doorontwikkelen, is het duidelijk dat de VJM07 competitief is en ik verwacht in Bahrein dan ook op eenzelfde niveau te kunnen presteren als in Maleisië”, zegt Hülkenberg.

“Bahrein is tot op heden nooit een geweldig circuit voor me geweest, maar ik ben erop gebrand daar dit jaar verandering in te brengen. Het doel moet dan ook zijn om in de kwalificatie bij de eerste tien te eindigen en meer punten te pakken in de race”, aldus de Duitser.

Pérez
Bij teamgenoot Sergio Pérez loopt het nog niet zo lekker als bij Hülkenberg. Pérez hield – dankzij de kwalificatie van Daniel Ricciardo – een puntje over aan de seizoensopener, maar kon in Maleisië niet eens van start gaan vanwege een technisch probleem.

“Mijn weekend in Maleisië was erg frustrerend, dus ik hoop dat ik in Bahrein wel iets kan klaarspelen en zo de teleurstelling van de laatste dagen kan wegspoelen”, vertelt Pérez. “Ik heb het gevoel dat we er als team goed voor staan, dus zolang we geen problemen hebben, moet een goed resultaat mogelijk zijn. We hebben genoeg snelheid om punten te pakken en mijn seizoen zo terug op de rails krijgen.”