Met Paul di Resta op plaats vier en Adrian Sutil op acht zat Force India er tijdens VT2 op Silverstone weer goed bij. Beide coureurs zien de rest van het weekend dan ook met vertrouwen tegemoet.

“We hebben een productieve middag achter de rug en de auto doet het hier goed”, constateert de Schot Di Resta, voor wie de Grand Prix van Groot-Brittannië een thuisrace is.

“Ik hoop dat we dit niveau morgen vast kunnen houden”, vervolgt hij, alvorens aan te geven dat hij ondanks zijn vertrouwen geen voorspellingen wenst te doen: “Het wordt morgen een stuk warmer dan vandaag en we moeten maar afwachten wat voor effect dat heeft.”

Aan voorspellingen waagt teammakker Adrian Sutil zich evenmin. “Maar we zaten er vandaag prima bij”, stelt ook hij. “We moeten nog wel wat finetunen, zoals bijvoorbeeld de performance op de zachtere band, maar dat is het zo ongeveer wel, want ik ben in grote lijnen gelukkig met de balans van de auto en we hoeven dus niet veel meer te doen aan de set-up.”

Force India was overigens van plan simulatorcoureur James Rossiter in VT1 in plaats van Sutil te laten rijden, maar aangezien het zo hard regende tijdens de ochtendsessie, koos het team er toch voor Rossiter maar aan de kant te houden en Sutil beide sessies te laten doen.