Force India wil als vijfde eindigen in het constructeurs-WK. Operationeel directeur Otmar Szafnauer denk dat die ambitie haalbaar is, gebaseerd op de veelbelovende eerste test van de Indiase renstal.Afgelopen seizoen maakte Force India vanaf de Belgische Grand Prix een flinke stap voorwaarts. De prestaties van het team van Vijay Mallya waren echter nog te wisselvallig om het de topteams werkelijk lastig te maken.

Dat wil de Indiase renstal dit jaar anders doen. Na de eerste testweek in Jerez is Force India optimitsisch. “Als we in het kampioenschap op de vijfde of zesde plaats kunnen eindigen, dan zouden we daar heel blij mee zijn”, legt Szafnauer uit.

Hij verwacht dat de vier teams Ferrari, McLaren, Mercedes GP en Red Bull zullen strijden om de hoofdprijzen. Het gevecht om plaats vijf zal waarschijnlijk gaan tussen de rest van de teams, de debutanten niet meegerekend.

“Vorig jaar eindigden we als negende, dus als we nu drie plaatsen hoger kunnen komen, dan zitten we op de juiste weg.”

We willen verder gaan waar we afgelopen seizoen gebleven zijn, dus dat betekent dat we de eerste race sterker moeten starten dan een jaar geleden”, aldus Szafnauer.

LP