*

Force India: ‘Geen runs met bijna lege tank gedaan’

Daan de Geus

Daan de Geus

25 februari 2016 16:47

Force India: ‘Geen runs met bijna lege tank gedaan’
Racepictures

Nico Hülkenberg was woensdag de snelste man op de baan en Sergio Pérez reed dinsdag de derde tijd, maar Force India is niet op zoek naar glorie door expres met weinig brandstof te rijden.

Dat verklaren de coureurs zelf desgevraagd. “Dat was niet het geval”, antwoordt Pérez op de vraag of hij zijn derde tijd met weinig benzine in de tank reed. Wat Pérez verder aangeeft, is dat hij het lastig vindt om te zeggen waar Force India staat omdat teams met onbekende brandstofniveaus en verschillende bandencompounds rondrijden. “Dinsdag waren Ferrari en Red Bull eerste en tweede. Zij hadden hun tijden echter op de ultrazachte banden gereden, terwijl wij supersofts gebruikten.”

“Het enige wat ik kan zeggen, is dat het de goede kant op gaat”, besluit Pérez, wiens teamgenoot op zijn beurt vertelt dat hij woensdag genoeg benzine in de tank van zijn Force India VJM09 had ‘voor meerdere ronden’. “Ik moet echter wel toegeven dat we woensdag wat meer de grens op hebben gezocht dan onze rivalen hebben gedaan”, vervolgt Hülkenberg, volgens wie het echter niet meer dan normaal is om de limiet op te zoeken tijdens de tests: “Het duurt immers niet lang meer voor we naar Melbourne gaan en we moeten nog veel over de auto leren.”

Aan zijn snelste tijd hect The Hulk aan de andere kant hoe dan ook niet te veel waarde. “Ik laat mijn hoofd er niet door op hol brengen. Het is immers lastig inschatten hoe de verhoudingen liggen. Ons totaalpakket doet het tot op heden verder prima, maar er is ook nog veel werk te doen.

Pérez zat zoals gezegd op dinsdag achter het stuur van de VJM09, die volgens hem ‘veel potentieel’ heeft. Hülkenberg reed op woensdag. Testrijder Alfonso Celis op maandag en donderdag.

Gerelateerd