Force India, vorig jaar zesde in het WK, mikt voor dit jaar op een hogere klassering en prijst zich gelukkig met de vormcrises van Lotus en McLaren, waardoor het haar pijlen nu op Ferrari kan richten.

Force India staat op het moment derde in het constructeursklassement, boven Lotus en McLaren, de twee teams waar het voor dit seizoen haar vizier op had gericht. Robert Fernley, de adjunct-teambaas van de formatie uit Silverstone, prijst zich daar dan ook gelukkig mee en hoopt dat Force India dit kan volhouden en kan profiteren van de huidige vormdip van Lotus en McLaren.

“Lotus heeft het op het moment erg moeilijk en doet het niet zo goed als ze hadden gehoopt, terwijl McLaren – onze volgende rivaal – in een dip zit die wat mij betreft nog wel even mag aanhouden”, lacht Fernley in gesprek met Autosport, verwijzend naar het al twee races droogstaande McLaren, dat vijfde staat, en het nog op nul punten staande Lotus.

Behalve McLaren en Lotus staat er op het moment echter nog een ander team achter Force India dat er traditioneel gezien voor hoort, en dat is Ferrari. Volgens Fernley is het probleem van Ferrari dat haar auto nogal wisselvallig presteert, met meer relatief hogere pieken en dalen qua performance dan de meer allround Force India VJM07, die overal wel lekker gaat.

Nu McLaren en Lotus vooralsnog niet meedoen in de top vier, is Ferrari het team waar Force India volgens Fernley de strijd mee moet aangaan. “En dat zal niet makkelijk voor ons worden, maar we gaan proberen om zo lang mogelijk met Ferrari te wedijveren.”