Met een twaalfde plaats in de kwalificatie is Force India-coureur Paul di Resta redelijk tevreden. Zijn teamgenoot Adrian Sutil is dat niet: hij moest stoppen vanwege een remprobleem en eindigde als zeventiende.

“Ik ben redelijk gelukkig met dit resultaat want dit is een circuit dat niet goed bij mijn rijstijl past”, zo laat Di Resta optekenen, waarbij hij aangeeft dat hij heel misschien Q3 had kunnen halen: “Ik kwam slechts een tiende te kort en wilde eind Q2 voor een laatste snelle ronde gaan, maar kwam een langzaam rijdende Lewis Hamilton tegen. Mijn opwarmronde was daardoor verpest en ik moest de run afbreken.”

Voor de race van zondag ziet Di Resta kansen. “We mogen vanwege onze startplek buiten de toptien kiezen op welke banden we de Grand Prix starten en we hebben recentelijk laten zien dat onze kracht bij onze race performance ligt. Als we ook nu goed kunnen starten en een slimme strategie uitdokteren, zit een puntenfinish er dus in.”

Sutil
Voor Sutil wordt punten scoren vanaf P17 een lastige opgave, zo weet de Duitser. Een betere startplek zat er door pech echter niet in voor de coureur die tijdens de vrije trainingen op het Circuit of the Americas juist telkens de snellere Force India-coureur was.

“Ondanks dat de auto hier het hele weekend al snel is, liep het vandaag niet volgens plan. Tijdens mijn eerste vliegende ronde aan het eind van Q1 had ik namelijk last van verkeer dat ik moest inhalen, waaronder een Marussia die ik in de laatste bocht nog voorbij moest.”

“Dat oponthoud heeft me een plekje in Q2 gekost, samen met de kapotte remschijf rechtsvoor die mijn sessie tot een voortijdig einde bracht op het moment dat ik toch nog aan een volgende vliegende ronde begon. Hierdoor zat er voor mij niet meer in dan deze teleurstellende zeventiende startplek en kan ik slechts hopen dat we morgen door een goede strategie toch nog punten kunnen scoren.”