Het team van Force India kijkt met een gemengd gevoel terug op de kwalificatie, met een tevreden Paul Di Resta op P11 en een teleurgestelde Adrian Sutil op P13. Beiden haalden Q3 niet, doordat de auto opeens het tempo niet meer had.

“De elfde plaats is een aardig resultaat”, vertelt Di Resta. “Zeker gezien de problemen die we in Q2 kenden. Plots viel het hele tempo uit de auto, waardoor we Q3 misten. Maar dat maakt niet zo veel uit. We hebben een vrije keuze voor banden en dat kan wel veel opleveren. Dus het is allemaal zo erg niet. We kunnen makkelijk punten scoren. De auto heeft immers al aangetoond over een goed racetempo te beschikken.”

Teamgenoot Sutil is wat minder optimistisch. “Ik ben best teleurgesteld. Ik had op een beter resultaat gehoopt. Eigenlijk is het enige positieve dat ik morgen een extra setje banden over heb, die ik morgen tijdens de race kan gebruiken. Ik denk dat ik nog wel punten kan scoren.”

Ook teambaas Robert Fernley denkt dat er morgen nog een en ander mogelijk is. “We zaten er steeds goed bij. Er ging iets mis in Q2 met de afstelling van de auto’s en toen waren ze niet zo snel meer. Anders waren we echt in Q3 gekomen. Ik denk dat het wel allemaal goed komt en dat we er morgen gewoon staan. We hebben alle mogelijkheden een paar plaatsen goed te maken en in de punten te finishen.