Je moet onverwacht ver naar beneden scrollen wil je de beide Force India-coureurs tegenkomen in de uitslag van de kwalificatie. Veertiende en zestiende. Ze hebben er op Monza wel eens beter voor gestaan.

Adrian Sutil, veertiende, spreekt na afloop dan ook van een ‘moeilijke’ kwalificatie: “We hebben gedurende de nacht enkele aanpassingen gedaan aan de auto, maar deze lieten tijdens de derde vrije training opmerkelijk genoeg weinig verbetering zien ten opzichte van vrijdag. We konden voor de kwalificatie dan ook niet veel meer doen dan opnieuw enkele wijzigingen doorvoeren. Die hadden wel enig effect, maar we staan nog altijd niet waar we zouden moeten staan.”

“Mijn rondje in Q2 was helemaal zo slecht niet en ik denk dat de veertiende plaats het maximaal haalbare was vandaag. Punten scoren wordt zodoende wel heel erg lastig, maar we gaan uiteraard onze stinkende best doen.”

Paul di Resta
De Schotse teamgenoot van Adrian Sutil staat nog wat verder naar achteren. Paul di Resta moest de baan op met een verre van ideaal afgestelde auto, aangezien er tijdens de ochtendtraining veel tijd verloren ging vanwege een kapotte remschijf. Di Resta schoof rechtdoor in de Parabolica en liep vooral aan de voorzijde veel schade op. 

“De jongens hebben fantastisch werk afgeleverd door in ieder geval de auto op tijd in orde te krijgen, maar uiteindelijk bleek de zestiende plaats het hoogst haalbare”, aldus Di Resta. “Het is duidelijk dat we snelheid tekort komen over één vliegende ronde en daarom vestigen we onze hoop op de race. Verder wordt er nog gesproken over wisselende weersomstandigheden, dus wellicht kunnen we daar ook nog ons voordeel mee doen.”