De kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore was er wederom niet een waar de Force India-coureurs bijster enthousiast van worden. Paul di Resta kwam zelfs niet verder dan Q1.

Paul di Resta zag zijn kwalificatie stranden in Q1 en de Brit weet dat er gewoon niet meer in zat. “Ik denk dat we simpelweg te langzaam zijn vandaag. Ik heb zelf sowieso al het hele weekend moeite om er echt snelle rondjes uit te persen.”

“Ik ben echter optimistischer over de kansen van morgen. Onze snelheid lijkt in de langere runs stukken beter, mede door de beperkte bandenslijtage. We hebben desondanks nog flink wat werk te verzetten als we morgen mee willen doen om de punten. Ons doel was in eerste instantie het succes van vorig jaar te evenaren, maar dat lijkt schier onmogelijk. Aan de andere kant is het een lange race, waarin veel kan gebeuren.”

Adrian Sutil
De Duitser Adrian Sutil blijft zijn teamgenoot voor in de smalle straten van Singapore, maar dat is voor hem nog geen reden tot een feestje. Ook voor Adrian Sutil liep het immers niet lekker: “Dit is niet waar we wilden staan”, aldus Sutil.

“Iedereen werkt hard om erachter te komen waarom we niet snel genoeg zijn voor de top tien. “Het enige wat we kunnen doen is nu in ieder geval niet opgeven en morgen vechten voor elke positie. Een goede strategie kan ons daar wellicht bij helpen.”