Na de zesde tijd voor Nico Hülkenberg in VT1 vinden de Force India’s zich in VT2 terug op de vijftiende en zeventiende plaats. Alfonso Celis Jr. geniet ondertussen van zijn vrijdag-debuut.

Het was voor de jonge Mexicaan de eerste keer dat hij zijn stuurkunsten tijdens een Grand Prix-weekend mocht tonen. Hij deed het naar eigen zeggen rustig aan, om maar vooral niet het materiaal te beschadigen van zijn landgenoot Sergio Pérez.

“Maar ik heb ook zeker genoten”, vervolgt hij. “Er waren echter wel heel veel zaken om rekening mee te houden, meer nog dan tijdens de wintertests, maar ik ben tevreden met hoe ik mijn taak, het evalueren van nieuwe aerodynamische onderdelen, heb uitgevoerd. Ik kijk nu alweer uit naar mijn volgende vrije training in Rusland.”

Pérez
In de avond was het Sergio Pérez die weer de beschikking had over ‘zijn’ Force India en hij meent dat hij de verloren tijd van de middag aardig in heeft weten te halen: “Helaas zijn de tijden nog niet om over naar huis te schrijven, maar ik vertrouw erop dat we met de juiste aanpassingen morgen weer op een plekje bij de beste tien mogen gokken. De balans is in ieder geval goed.”

Hülkenberg
Nico Hülkenberg reed beide trainingen en reed daarin de zesde en de zeventiende tijd. Wat die klasseringen waard zijn, weet de Duitser niet: “Het moeilijk in te schatten of we daadwerkelijk horen te staan waar we nu staan. Belangrijker is dat we geen problemen tegen zijn gekomen en dat we de verschillende banden hebben kunnen evalueren zoals we wilden. Dat betekent immers dat we nu goed voorbereid zijn op de rest van het weekend.”