*

Force India kan geen potten breken

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

8 november 2014 19:46

Force India kan geen potten breken
Racepictures

Force India komt er eigenlijk al het hele weekend niet aan te pas. Daar kon ook de kwalificatie geen verandering in brengen. Nico Hülkenberg deed het met de twaalfde tijd het beste van de twee.

Nico Hülkenberg kijkt met gemengde gevoelens terug op de kwalificatie en het weekend als geheel. “Eigenlijk verloopt alles al het hele weekend soepeltjes”, begint de Duitser positief. “Het enige probleem is dat we gewoon niet snel genoeg zijn. Om niet geheel duidelijke redenen past het circuit niet bij deze auto.”

“Het is dan ook moeilijk om in een goed ritme te komen en constante rondetijden te rijden. Wat dat betreft is de twaalfde tijd misschien wel het hoogst haalbare vandaag. Ik denk echter dat we morgen mee kunnen strijden om de punten, eventueel gehoplen door afwijkende weersomstandigheden.”

Sergio Pérez
Teamgenoot Sergio Pérez zal een nog zwaardere dobber hebben aan de race. Hij besluit de kwalificatie als zeventiende. Dat betekent dat hij slechts één plek van zijn gridstraf, opgelegd gekregen naar aanleiding van zijn onbezonnen actie in Austin, kan inlossen. Hij wijt het teleurstellende resultaat aan de weinig ronden die hij in de voorbereiding heeft kunnen rijden: “We hebben ervoor gekozen ons daarom enkel en alleen op de race te focussen. Ik denk dat we in de aanloop daar naartoe behoorlijk was progressie hebben geboekt, dus dat is positief.”

“Ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik een goed resultaat kan boeken op zondag. De races zijn hier over het algemeen onvoorspelbaar, dus wie weet verlaat ik Brazilië alsnog met een handjevol punten.”