Voor Force India zat een weinig noemenswaardige kwalificatie er na twee van de drie heats op, met Nico Hülkenberg op de dertiende plek en Sergio Pérez op de vijftiende.

Voor Pérez was het nog even spannend of hij Q2 wel zou halen, want in de eerste heat was hij al klaar toen Adrian Sutil en Pastor Maldonado nog aan rondjes bezig waren, maar dat tweetal wist hem niet meer te verschalken, waarna Pérez het in Q2 één plekje beter deed.

“We kregen de banden niet lekker aan de praat”, vertelt Pérez. “We gingen al vroeg in het tweede kwalificatie-deel naar buiten om een vrij rondje te hebben en kijken of we ze op temperatuur konden krijgen, waarbij we wisten dat we door de evolutie van de baan qua tijd wat zouden verliezen, maar zelfs door het op die manier te spelen wisten we per saldo geen tijdwinst te boeken.”

“Inhalen is hier moeilijk, dus het wordt knokken om punten te pakken, maar met een goede start en strategie denk ik wel dat we nog plaatsen kunnen goedmaken, dus er is nog niets verloren”, zo houdt de Mexicaan de moed erin.

Hülkenberg
In de andere VJM07 kwam Hülkenberg slechts een paar tienden te kort om de laatste heat te halen, hetgeen er volgens de coureur uit Emmerich simpelweg niet in zat: “Want mijn rondje was best goed.”

“Dat gezegd hebbende, had ik wel gehoopt iets competitiever te zijn en de top tien te halen. Voor morgen blijft dat ook gewoon het doel en ik zie eigenlijk wel met een goed gevoel uit naar de race, want er gebeurt hier altijd veel en we hebben verschillende opties qua strategie.”