Met nog vijf dagen te gaan tot de lichten doven voor de eerste race van het jaar, blikt het team van Force India vast vooruit, waarbij te hoge verwachtingen bij voorbaat al worden getemperd.

 

Force India heeft er zin. Na een winter die zoals gewoonlijk veel te lang duurde, mogen de coureurs zondag laten zien waar het team nu daadwerkelijk staat. “Het is natuurlijk afwachten hoe de concurrentie het gaat doen, maar ik denk dat wij de beste Force India tot nu toe hebben gebouwd. Met Paul en Nico hebben we twee hele jonge, maar ook goede coureurs in huis, die elkaar alleen maar sneller maken. Desondanks ga ik geen voorspellingen doen, daarvoor zit het veld te dicht bij elkaar en zijn er nog te veel onduidelijkheden”, aldus teambaas Vijay Mallya.

 

Paul di Resta sluit zich hier graag bij aan: “Net zoals voor de rest van het seizoen is het doel in Australië het behalen van punten.”  Aan het circuit zal het in ieder geval niet liggen. Di Resta rijdt er graag en vindt vooral de laatste sector uitdagend: “Het is een lastig deel van de baan en een foutje is snel gemaakt. Daar kun je echt het verschil maken.”

 

Ook Nico Hülkenberg kijkt uit naar de start van het nieuwe seizoen: “Hoewel mijn race in 2010 slechts een halve ronde duurde, bewaar ik goede herinneringen aan Melbourne. Er hangt altijd een hele goede sfeer, vergelijkbaar met die van Monaco of Singapore. Ik kan dan ook niet wachten tot zondagmorgen de wekker gaat en ik mezelf weer een racecoureur mag noemen.”