Force India heeft zojuist het vertrek van Nico Hülkenberg aangekondigd. Daarmee is het zo goed als zeker dat de Duitser het komende seizoen zal uitkomen voor Renault.

De aankondiging komt na de berichtgeving dat Hülkenberg een contract overeen is gekomen met Renault. Na de bevestiging van het vertrek van Hülkenberg bij Force India staat hem niets meer in de weg om de handtekeningen te zetten. Hülkenberg zal daarmee de komende twee jaar uitkomen voor Renault, met een optie op een derde jaar.

Volgens Force India is de reden van vertrek dat Hülkenberg ‘andere mogelijkheden wil verkennen binnen de Formule 1’. Zijn laatste race met het team zal plaatsvinden in Abu Dhabi, de laatste race van het seizoen.

Teambaas Vijay Mallya heeft lovende woorden voor Hülkenberg. “Iedereen binnen Sahara Force India wenst Nico het allerbeste, nu hij kiest voor een ander pad in de Formule 1”, aldus Mallya. “Na vijf jaar met ons doorgebracht te hebben, is Nico een goede vriend geworden en heeft hij veel bijgedragen aan het succes van het team.”

“Hij is een uitstekende coureur, die meer punten voor dit team heeft gescoord dan wie dan ook. Alhoewel het waar is dat we Nico zullen missen, respecteren we zijn besluit om nieuwe mogelijkheden te verkennen. Het zou verkeerd zijn om hem in de weg te staan.”

Nico Hülkenberg reed vier seizoenen voor Force India, en was er in 2011 testcoureur. Momenteel staat hij negende in het kampioenschap met 54 punten. Tot nu toe scoorde hij in totaal 271 punten voor het team.