Nico Hülkenberg heeft overeenstemming bereikt met Renault om daar vanaf volgend seizoen te rijden. Ook zijn huidige team Force India heeft toestemming gegeven voor zijn vertrek.

Hülkenberg tekent een contract voor twee jaar, met een optie om ook in 2019 bij het team te blijven. De Duitser debuteerde in 2010 bij Williams, maar moest daar ondanks een poleposition in Brazilië en sterke resultaten aan het eind van het seizoen weer verdwijnen. Hij vond onderdak bij Force India. In 2013 stapte hij over naar Sauber, maar een jaar later keerde hij terug naar Force India. Bij Renault meent hij nu meer kansen te hebben op jacht naar zijn eerste podiumplaats in de Formule 1.

Bob Fernley, de adjunct-teambaas van Force India, heeft eerder al laten weten de transfer van Hülkenberg niet te willen blokkeren. Nu Sergio Pérez wel heeft bijgetekend, behoudt Force India continuïteit en er zijn enkele goede gegadigden om Hülkenberg op te volgen, waaronder Mercedes-juniors Pascal Wehrlein en Esteban Ocon. Ook Valtteri Bottas is nog in beeld, mocht de Fin er niet uitkomen met Williams om zijn contract daar te verlegen.

Bij Renault betekent de komst van Hülkenberg dat in ieder geval één van de huidige coureurs, Kevin Magnussen en Jolyon Palmer, moet vertrekken. Maar het is zeker niet uitgesloten dat het team met twee nieuwe coureurs verder gaat. Renault aast eveneens op Wehrlein, Ocon en Bottas en zegt daarnaast nog meer opties te hebben.