Het team van Force India heeft zich ondanks de regen goed kunnen voorbereiden op de rest van het raceweekend in Zuid-Korea.

Force India-coureur Adrian Sutil laat weten dat hij een redelijk goede set-up heeft weten te vinden die een droogweerafstelling benadert, terwijl zijn teamgenoot Paul di Resta het Korean International Circuit aardig heeft leren kennen.

Eerst Di Resta: “Het was mijn eerste keer op dit circuit en het is niet ideaal om een nieuwe baan in natte omstandigheden te leren kennen, maar het team heeft me in staat gesteld om veel ronden te rijden en mijn vertrouwen op de baan nam daardoor continu toe.”

“De auto presteerde daarnaast ook prima op de intermediates, maar door de regen hebben we toch niet veel kunnen opsteken”, vervolgt de Schot. “Het weer wordt morgen bovendien beter, dus dat betekent dat we tijdens de derde vrije training veel werk te doen hebben om ons voor te bereiden op de kwalificatie.”

Teamgenoot Sutil laat op zijn beurt juist weten dat hij al wel aardig wat nuttig werk heeft verzet. “De set-up die we aan het eind van de dag gevonden hadden, is niet te ver verwijderd van een afstelling die we in droge omstandigheden kunnen gebruiken, dus we hebben een goede basis gelegd voor morgen”, zegt hij.

“Ik heb zelfs de superzachte slick-banden aan het eind van de tweede sessie nog uitgeprobeerd, maar de baan was er nog iets te nat voor”, vervolgt de Duitser, die inmiddels wel weet hoe een natte vrije training verloopt: “We reden vooral rondjes om de tijd te vullen en de baan droog te krijgen, maar dat lukte niet echt omdat dit een circuit is dat heel langzaam opdroogt”, aldus de coureur die de dag op twee plaatsen achterstand van zijn teamgenoot als twaalfde afsloot.