Force India is voor de tweede race op rij met beide auto’s in de punten geëindigd en zo verder uitgelopen op haar niet scorende rivaal Sauber.

Paul di Resta en Adrian Sutil verzamelden in Abu Dhabi negen punten voor Force India, dankzij een zesde plek van Di Resta en een tiende positie van Sutil. Door deze puntenscore komt Force India op 77 punten te staan, terwijl Sauber, Force India’s rivaal in de strijd om de zesde plek bij de constructeurs, onveranderd op 45 blijft staan.

Di Resta
Di Resta, die het hele weekend de bovenhand had op het Yas Marina Circuit, is uiteraard in zijn nopjes: “Het voelt geweldig om als zesde te eindigen na een éénstopsstrategie te hebben uitgevoerd. Dat we de auto vooral voor de race hadden afgesteld, heeft zich geweldig uitbetaald: we waren namelijk snel wanneer het nodig was, maar wisten ook de bandenslijtage goed te managen.”

Aan het eind van de race had de Schot het nog flink aan de stok met Ferrari-coureur Fernando Alonso en Mercedes-rijder Lewis Hamilton. “Fernando had nieuwe banden om en was niet te houden, maar Lewis reed op oudere banden en door telkens goed uit de bochten te komen, wist ik hem voor te blijven.”

Di Resta spreekt verder nog een woord van dank uit richting zijn team: “Deze punten zijn precies wat we nodig hebben, en iedereen heeft zijn steentje eraan bijgedragen. Dit was bovendien ons tweede sterke weekend op rij. We moeten er naar streven dit nu vol te houden.”

Sutil
In de andere VJM06 wist Sutil eveneens te scoren, maar voor hem bleef het slechts bij één punt. “Aangezien ik van de zeventiende startplek moest komen, ben ik hier – en met het resultaat van het team als geheel – echter erg blij mee”, meldt hij.

“Het was voor mij door de problemen die ik tijdens de trainingen en kwalificatie met de auto had geen makkelijk weekend, maar we maakten vandaag de juiste keuze door voor één stop te gaan.”

“Hoewel ik door die enkele stop aan het eind op versleten banden reed en niets meer kon doen om Sergio Pérez tegen te houden en P9 te behouden, hebben we toch voor de tweede race op rij belangrijke punten gescoord voor het constructeurskampioenschap.”