Wat hadden ze graag met zijn tweeën in Q3 gestaan: de Force India-coureurs. Sergio Pérez slaagde daar wel in, Nico Hülkenberg kwam net tekort.

De upgrades op de VJM09 van Force India schepten grote verwachtingen. Verwachtingen die bijna waar werden gemaakt, ware het niet dat Nico Hülkenberg er niet in slaagde zijn bolide naar Q3 te sturen.

“En dat is best teleurstellend”, erkent de regerend Le Mans-winnaar. “Ik kwam welgeteld één honderdste tekort. P11 betekent echter wel dat we een vrije bandenkeuze hebben voor de eerste stint in de race.”

“Natuurlijk hebben we een geüpdatete auto bij ons, en hoewel hij het over het algemeen goed doet, voel ik me er nog niet honderd procent happy in. Ik zoek nog steeds naar de juiste balans, maar dat neemt niet weg dat ik de race van morgen vol optimisme tegemoet treed. Onze long run pace ziet er namelijk goed uit.”

Pérez
Sergio Pérez klopte dus, niet voor het eerst dit seizoen, zijn veelgeprezen teamgenoot. De Mexicaan is dan ook meer dan tevreden met P9: “Ik ben erg blij, zeker gezien het feit dat dit circuit onze auto normaal gesproken niet zo goed ligt.”

“Het is op een circuit waar het moeilijk is om in te halen bovendien erg fijn dat we een goede uitgangspositie hebben. Ik verwacht dan ook dat we sterk voor de dag zullen komen. De jongens die vandaag net buiten de top tien vielen, moeten we kort na de start goed in de gaten houden, omdat ze op nieuwer rubber staan, maar ik vertrouw erop dat we ze voor kunnen blijven. Het zou mooi zijn als we het team met enkele punten kunnen belonen voor hun recente inspanningen.”