Force India is er voor de eerste keer in 2015 in geslaagd met beide auto’s Q3 te halen. Nico Hülkenberg kwalificeerde zich als zevende, Sergio Pérez als tiende.

“Dit was zeker een goede werkdag, zowel voor mij persoonlijk, als voor het team”, meldt Hülkenberg. “Deze zevende plaats is mijn beste kwalificatieresultaat van dit seizoen, wat met oog op de race enorm hoopgevend is”, vervolgt de Duitser.

“De auto presteert hier vanaf het begin van de eerste vrije training al sterk en ik denk dat we een goede kans hebben om flink wat punten te scoren in de race. Er staan natuurlijk wel een aantal snelle jongens om ons heen, dus we zullen er flink voor moeten knokken en mogen qua strategie absoluut niet verzaken, maar ondanks dat het niet makkelijk zal worden heb ik er wel vertrouwen in”, besluit Hülkenberg.

Pérez
Net als Hülkenberg heeft ook Pérez het over een goede en ‘veelbelovende’ dag voor het team: “Maar ik ben tegelijkertijd niet tevreden over mijn eigen optreden, want ik denk dat ik me beter had kunnen kwalificeren dan tiende. Mijn snelste tijd uit Q2 was ter illustratie ook beter dan mijn beste rondje uit Q3, maar ik kreeg de banden niet goed op temperatuur kon de grip niet vinden op de momenten dat het nodig was”, zo legt de Mexicaan uit.

Ondanks deze teleurstelling blikt ook Pérez zoals gezegd met een goed gevoel vooruit. “De tiende startplek is een goede positie om de race van aan te vangen en ik twijfel er niet aan dat ik me een weg naar voren kan banen en een fikse mep punten kan pakken. Het klopt natuurlijk dat we door de regen in VT2 geen lange runs hebben kunnen doen, maar we zijn het hele weekend al snel en ik zie geen reden waarom dat in de race anders zou zijn.”