Force India heeft voor de slotfase van dit jaar één hoofddoel: Sauber voorbijsteken in het kampioenschap. Dan mogen de Indiërs wel aan de bak. Het gat is nu namelijk 37 punten.

Force India moet daarom podiums gaan pakken, terwijl dat de renstal uit Silverstone dit jaar nog niet lukte. De concurrent, Sauber, behaalde al drie podiumplaatsen. Teambaas Vijay Mallya heeft er in ieder geval vertrouwen in dat zijn auto het podium kan halen.

“Als Paul di Resta in Monza was gestart op de plaats waar hij zich kwalificeerde (vierde, red.) dan was hij ongetwijfeld ook hoger geëindigd”, zegt Mallya over Di Resta, die als achtste over de finish kwam. “We hebben dit jaar het geluk niet aan onze kant. In Spa kwamen we enorm dicht bij het podium. Het mocht opnieuw niet zo zijn. Het is lastig. Williams is sterk, Sauber ook. Om het maar niet over Lotus te hebben.”

“Er zijn momenten geweest dat we dachten dat we Sauber echt buiten ons bereik was. Dat is niet meer het geval. We hebben alleen een podiumplaats nodig. We kunnen ze verslaan als ons dat meerdere keren lukt”, aldus Mallya, die nog wel wat verwacht van de laatste zeven races van 2012.

Nico Hülkenberg maakt zijn borst al nat. “Singapore is de zwaarste race van het jaar. Zowel fysiek als mentaal. Het parcours telt 23 bochten en is een van de langste Grands Prix van het seizoen. We komen hier meestal in de buurt van de limiet van twee uur.”

Di Resta werd vorig jaar zesde. “Toen ging het wel lekker en dit jaar presteert onze auto goed op stratencircuits”, aldus de Schot. “Hopelijk kunnen we nu ook de auto prima afstellen zodat we veel punten pakken. Iedereen vindt dit een leuk circuit.”