Terwijl Nico Hülkenberg over een redelijke dag spreekt, omschrijft zijn Force India-teamgenoot Sergio Pérez die van hem als lastig. Beide heren zijn het er echter over eens dat het team nog wat moet weten te vinden.

Dat omdat de dertiende tijd van Hülkenberg en de vijftiende van Pérez aan het eind van de dag weinig reden geven voor vreugde binnen het team uit Silverstone. “Gelukkig zijn onze lange runs echter wel goed”, haalt Hülkenberg aan. “Maar het klopt dat onze snelheid over één rondje nog niet heel indrukwekkend is.”

Hülkenberg, die tegenover de Duitse pers overigens genoeg te klagen had over het gebrek aan balans van zijn auto, houdt het er in zijn officiële terugblik van het team verder bij dat er ‘geen grote problemen waren’ en ‘het volledige testprogramma is afgewerkt’. “Al met al een redelijke dag”, resumeert hij zoals gezegd dan ook.

Pérez
Voor Pérez was het in de woorden van de Mexicaan zelf ‘een lastige dag’. Ook hij is tevreden over de race pace van zijn VJM07, maar niet over zijn set-up en de kwalificatie-trim van de auto: “En een goede gridpositie is hier juist essentieel omdat inhalen zo moeilijk is. We moeten onze data dan ook helemaal doorkammen, zodat we kunnen achterhalen hoe we onze issues moeten oplossen.”