De aandeelhouders van Force India moeten besluiten of ze het team de mogelijkheid en middelen willen geven om door te groeien tot een topteam, of dat ze tevreden zijn met een positie als best of the rest. Dat zegt adjunct-teambaas Bob Fernley.

 

Fernley, de directe ondergeschikte van teambaas en deel-eigenaar Vijay Mallya, vertelt aan Autosport dat Mallya en zijn mede-eigenaar Subrata Roy moeten kijken of ze Force India verder willen laten groeien of niet.

 

Volgens Fernley heeft het team na een periode van reorganisatie namelijk een punt bereikt waarop deze vraag inmiddels aan de orde is: “We zijn begin 2009 begonnen met een plan om het team te herstructureren en na drie jaar hebben we alle daarin gestelde doelen wel zo’n beetje bereikt.”

 

“De vraag voor onze aandeelhouders is nu dan ook of ze tevreden zijn met maar we nu staan of dat ze willen dat we verder doorgroeien en om podiumklasseringen gaan meedoen”, stelt Fernley.

 

“Hier moet goed over nagedacht worden, want als we inderdaad een topteam willen worden, zal dat verregaande financiële consequenties hebben”, zinspeelt de adjunct-teambaas erop dat er dan meer in het team geïnvesteerd moet gaan worden.

 

“Het is belangrijk dat deze beslissing binnenkort genomen wordt, want dan kunnen we erop inspelen en een nieuwe strategie en plannen opstellen”, aldus Fernley, die verder benadrukt dat Force India – dat vorig jaar als zesde in het WK eindigde en komend seizoen vijfde wil worden – hoe dan ook op schema ligt voor 2012.

 

De uitspraken van Fernley komen overigens wel op een enigszins merkwaardig tijdstip, aangezien Mallya’s luchtvaartmaatschappij flinke verliezen maakt, hoge schulden heeft en daardoor ook de rest van zijn zakelijke imperium wel eens in gevaar kan komen.