Hoewel teambaas Vijay Mallya na de race in Abu Dhabi nog wel durfde te stellen dat de zesde plaats in het WK zo goed als zeker is voor Force India, is teammanager Otmar Szafnauer daar minder zeker van.

“Het gat is groot, maar niet onoverbrugbaar”, zegt hij op de website van het team over de voorsprong van vijftien punten dat het als zesde geklasseerde Force India heeft ten opzichte van de nummer zeven Sauber, waar nummer acht Toro Rosso vervolgens weer één puntje achter staat.

“We moeten er in Brazilië dus al het mogelijke aan gaan doen om ervoor te zorgen dat we met beide auto’s in de punten eindigen”, wil Szafnauer het op zeker spelen. “Helaas hebben we niet alles in eigen hand, want het weer kan in São Paulo nog wel eens voor verrassingen zorgen, zoals het in het verleden ook al vaak heeft gedaan, dus we moeten ook nog maar afwachten hoe het gaat.”

Szafnauer is bovendien niet vergeten hoe Force India vorig jaar in de laatste race van het seizoen de zesde plaats nog verspeelde aan het team van Williams: “Ik denk dat we er nu beter voor staan dan toen, maar zeker is het nog niet. We moeten er ook in Brazilië dus gewoon voor blijven vechten”, motiveert hij zijn troepen.

Positief is daarentegen dat Force India het in Brazilië wel goed moet kunnen doen. Althans, dat denkt Szafnauer: “We zullen er misschien niet zo sterk zijn als in Abu Dhabi, maar ik denk toch wel dat we er alsnog competitief zullen zijn.”

“De baan bevalt onze coureur Adrian Sutil namelijk goed en hij is er doorgaans ook snel, terwijl we het als team ook vaak goed doen als het regent. Belangrijk wordt daarom dat we onze mogelijkheden optimaliseren, ons werk goed doen, geen fouten maken en een sterke kwalificatie en race afwerken.”