Ondanks een voorsprong van 24 punten op rivaal Sauber mag Force India niet zelfgenoegzaam worden en verzaken in de slotrace in Brazilië. Dat is de boodschap waarmee Vijay Mallya zijn team op pad stuurt.

Force India staat zesde met 77 punten, met Sauber daar achter op de zevende plek met 53. Sinds de zomerstop heeft Sauber echter een onmiskenbaar stijgende lijn te pakken, terwijl Force India nog maar met moeite tot scoren komt.

Ondanks de ogenschijnlijk ruime voorsprong is teambaas Vijay Mallya er dan ook niet gerust op, wat ook niet verwonderlijk is aangezien er qua inkomsten uit de prijzenpot zo’n zeven miljoen euro verschil zit tussen de zesde of de zevende plek.

“Het ziet er met die voorsprong van 24 punten niet slecht voor ons uit, maar we mogen absoluut niet verzaken”, benadrukt Mallya. “We moeten er absoluut voor zorgen dat we de klus kunnen klaren in Brazilië.”

Om ‘de klus te klaren’ zet coureur Paul di Resta in op een ‘mooi resultaat’. “Qua puntentotaal is dit mijn beste jaar in de Formule 1 en het zou geweldig zijn dat af te sluiten met een mooi resultaat”, stelt de Schot, die denkt dat de slotrace wel eens een spektakelstuk kan worden: “Het weer kan rare dingen gaan doen en Interlagos is sowieso een circuit dat interessante races voorbrengt.”

Teamgenoot Adrian Sutil is er na een – in zijn woorden – ‘ongelukkig weekend’ in Austin op gebrand terug te slaan in Brazilië: “Want er is geen betere manier om een slecht weekend te vergeten dan door gelijk erna een sterk resultaat te boeken.”

Daarnaast wil Sutil uiteraard ‘zijn steentje bijdragen om het team te helpen de zesde plek in de wacht te slepen’, wat volgens de Duitser goed mogelijk moet zijn op Interlagos: “Ik denk namelijk dat het circuit onze auto goed ligt en als het inderdaad gaat regenen dan zit de kans op een goed resultaat er al helemaal in.”