Force India heeft de eerste afbeelding vrijgegeven van de nieuwe VJM07. Hoewel de Indiase kleuren (oranje, wit en groen) nog altijd prominent aanwezig zijn, overheerst nu het zwart.

“Ik vond onze auto’s altijd al de meest opvallende, maar door zwart als hoofdkleur te gebruiken, krijgen ze een nog krachtigere uitstraling”, legt Vijay Mallya de aanpassing uit. 

Door de komst van Sergio Pérez naar Force India prijkt nu de naam van telecombedrijf Claro op de auto. Daarnaast is er ruimte gemaakt voor de nieuwe sponsoren Roshfrans en Astana. 

“Op commercieel gebied is het een drukke winter voor ons geweest”, verklaart Mallya. “Ik heb het team opgericht met de gedachte het eerste Indiase team op de grid te zijn, maar de volgende stap is om internationaal te gaan. Die ambitie komt terug in onze partners en rijdersbezetting. Ik heb het gevoel dat 2014 ons sterkste seizoen ooit gaat worden.”

Naast Pérez rijdt Nico Hülkenberg dit seizoen weer voor Force India. Behalve de kleuren en de coureurs verandert er natuurlijk nog meer in 2014, door de nieuwe technische reglementen. Mallya ziet dat met vertrouwen tegemoet. “Het was een grote uitdaging, maar ik ben trots op de manier waarop onze technische staf ermee om is gegaan. Ik ben heel benieuwd wat de andere teams hebben bedacht.”