Force India is sterk uit de zomerstop gekomen en heeft de zesde plaats in het WK inmiddels afgepakt van Sauber. Van simpelweg de positie verdedigen is echter geen sprake: het team van Vijay Mallya is nu van plan om Renault van de vijfde plaats te verdringen.

Force India’s teambaas en -eigenaar Vijay Mallya windt er geen doekjes omheen: “Tot voor kort keken we alleen maar naar het team van Sauber en de zesde plaats, maar nu richten we ons vizier op de vijfde plek bij de constructeurs”, verkondigt hij.

Force India staat momenteel op een puntentotaal van 48, terwijl Renault de vijfde plaats met een score van 70 in handen houdt. Sinds de zomerstop heeft Renault echter maar vier punten gescoord, terwijl Force India sindsdien 22 punten aan haar totaal heeft toegevoegd.

“Ik denk ook dat we de vijfde plaats wel in de wacht kunnen slepen, mits we een beetje geluk hebben”, vervolgt Mallya. “Ik zie namelijk geen reden waarom we onze sterke prestatie uit Singapore niet zouden kunnen herhalen en de rest van het jaar goede resultaten kunnen blijven boeken. Ik zie de slotfase van het seizoen dus met vertrouwen tegemoet.”

De teambaas vertrouwt er daarbij op dat zijn coureurs Adrian Sutil en Paul di Resta goed blijven presteren. De heren in kwestie weten dus wat er in Suzuka – en daarna – van ze wordt verwacht. In Japan denkt Sutil Force India’s goede reeks in ieder geval te kunnen vervolgen: “Gebaseerd op onze resultaten uit de laatste vier races, denk ik dat we ook op Suzuka weer aan punten kunnen denken”, zegt hij.

“Het is bovendien een geweldig circuit en een baan die me goed ligt, terwijl Japan voor mij ook als een soort tweede thuis voelt omdat ik er een jaar heb gewoond en geracet, dus ik ben erg blij om er weer naartoe te gaan”, besluit de Duitser.