Het seizoen mocht voor Force India dan wat moeilijk op gang komen, inmiddels scoren ze toch regelmatig punten. Na de Oostenrijkse Grand Prix schuiven ze zelfs op naar de vijfde plaats bij de constructeurs.

Nico Hülkenberg lijkt de man in vorm te zijn en is ook verantwoordelijk voor het merendeel van de vandaag verdiende punten. Hij kwam binnen als zesde. Daarmee is hij meer dan tevreden, want meer had er volgens de Duitser niet ingezeten: “We wisten op voorhand dat het moeilijk zou worden om Bottas achter ons te houden. Ik had enkele goede wiel-aan-wiel gevechten met hem, maar uiteindelijk trok hij puur op snelheid aan het langste eind.”

“Al met al mogen we terugkijken op een heel geslaagd weekend”, gaat Hülkenberg verder. “Ik had al snel een goed ritme te pakken en ook over de prestaties van auto mogen we niet klagen. Dat ook ‘Checo’ punten heeft gescoord maakt het resultaat des te mooier. Deze vertrouwensboost nemen we mee naar Engeland en hopelijk kunnen we daar opnieuw een stap voorwaarts zetten.”

Pérez
Teamgenoot Sergio Pérez bracht zijn Force India in negende positie over de streep, waarmee ook hij twee waardevolle wk-puntjes op zijn conto mocht bijschrijven. Toch lagen die punten volgens de Mexicaan niet voor het oprapen: “Mijn start was goed. We wilden heel graag voorbij aan Maldonado, aangezien hij de eerste man was op de hardste compound. Daar slaagden we in, al stonden we even later evengoed onder druk van beide Lotus-coureurs.”

“Helaas ging het een beetje mis bij mijn pitstop. Die duurde langer dan nodig was, waardoor we achter de Saubers van Nasr en Ericsson terecht kwamen. Bovendien had ik last van vibraties aan de voorkant, waardoor de rondetijden ook minder goed waren. Al met denk ik nog steeds dat het een goede race was, ook al had er zonder die kleine probleempjes meer ingezeten.”