Jacht makend op een puntje knalde Force India’s Paul di Resta uit de race. Mede daardoor schoof teamgenoot Adrian Sutil echter een plaatsje op en ging hij uiteindelijk met het laatste punt aan de haal.

“Ik weet niet precies wat er mis ging”, moet Di Resta het antwoord schuldig blijven op wat hijzelf ‘het incident in bocht zeven’ noemt. “Ik ging op dezelfde manier de bocht in als in de 53 ronden daarvoor, maar de auto schoot rechtdoor en wilde niet stoppen.”

“Het team onderzoekt nu wat er gebeurd is”, geeft Di Resta aan. “Uitvallen terwijl we de kans hadden om hier waardevolle punten te scoren, is hoe dan ook jammer. Zeker aangezien ik de mogelijkheid zag om in de slotronden het treintje auto’s voor me aan te vallen.”

Sutil
Door Di Resta’s uitvalbeurt schoof Sutil een plaatsje op – naar de elfde plek – en was hij het die de strijd kon aanbinden met het treintje auto’s bestaande uit Jenson Button, Sergio Pérez en Nico Hülkenberg.

“Ik had gehoopt ze allemaal te pakken, maar net op het moment dat ik kon aansluiten, waren mijn banden ‘op’. Het voelde alsof ik op ijs reed, dus van aanvallen kwam het niet meer.”

Doordat Red Bull-coureur Mark Webber in de laatste ronde nog stilviel, won Sutil nog een extra plaatsje en kwam hij toch als tiende aan de meet. “Ik ben gelukkig met dit punt”, meldt de enigszins gelukkige Duitser. “Het was namelijk een zware race waarin we tot het einde vol zijn gegaan, dus ik denk dat het hele team dit punt heeft verdiend en er hopelijk een beetje extra motivatie uit kan putten.”