*

Force India: ‘Pérez de meest onderschatte coureur in de F1’

Daan de Geus

Daan de Geus

2 mei 2018 10:20

Force India: ‘Pérez de meest onderschatte coureur in de F1’
Sutton Images

Sergio Pérez is de meest onderschatte coureur in de Formule 1, vindt Force India’s adjunct-teambaas Robert Fernley. “Het is crimineel dat hij zo over het hoofd wordt gezien.”

Dat verklaart Fernley in gesprek met Sky Sports F1. “Ik heb medelijden met Sergio omdat hij misschien wel de meest onderschatte coureur in de Formule 1 is”, zegt hij over de 28-jarige Mexicaan die afgelopen weekend in Bakoe alweer zijn achtste podiumplek in de sport pakte.

Pérez verzamelde al die podiumplaatsen voor middenmoters Sauber en Force India. In zijn enige seizoen voor een topteam – 2013, met McLaren – slaagde hij er niet in het rostrum te halen, al was McLaren dat jaar eigenlijk alleen in naam een topteam en vielen de prestaties tegen. Een herkansing in de échte top heeft Pérez sinds hij in 2014 naar Force India ging niet gekregen.

Volgens Fernley is dat laatste ronduit bizar. “Sergio is een geweldige racer en wij willen hem absoluut niet kwijt, maar ik denk wel dat het crimineel is dat hij zo over het hoofd wordt gezien.”

Pérez zelf verklaarde nog voor de start van dit seizoen al dat hij nog altijd op een tweede kans bij een topteam hoopt. 2018 is daarom een belangrijk jaar voor hem, weet de coureur uit Guadalajara. Voor 2019 zijn op het moment nog zitjes vrij bij Mercedes, Ferrari en Red Bull, de huidige top drie. Ferrari is het enige team daarvan waar Pérez wel eens mee in verband wordt gebracht, al lijken die geruchten nooit heel serieus te worden. Pérez maakte van 2010 tot en met 2012 overigens deel uit van de Ferrari Driver Academy.

Pérez snelt naar de derde plek in Bakoe.