Met zijn optreden in de Grand Prix van Mexico, waar hij voor eigen publiek als achtste finishte, heeft Sergio Pérez bewezen dat hij zich enorm heeft ontwikkeld. Dat stelt Bob Fernley van Force India.

“Dat hij in Mexico zo goed met alle druk omging, zijn werk uitstekend deed en een prima resultaat behaalde, is indicatief voor hoezeer Sergio zich heeft ontwikkeld”, stelt Force India’s adjunct-teambaas Bob Fernley in gesprek met Autosport, sprekend over de coureur die toen hij in 2014 bij Force India kwam net een erg moeilijk jaar had gehad bij McLaren, dat hem eind 2013 na één seizoen aan de kant schoof.

Toen Pérez bij Force India kwam, worstelde hij volgens Fernley aanvankelijk nog met hoe teleurstellend zijn seizoen met McLaren was verlopen. “In zijn derde race voor ons scoorde hij echter een podiumplek, in Bahrein. Dat was echt een omslagpunt. Daarvoor had hij het moeilijk, maar daarna ging het qua zelfvertrouwen steeds beter.”

“Sergio is zich sindsdien blijven ontwikkelen en is steeds steviger in zijn schoenen gaan staan”, vervolgt Fernley, die wederom naar de race in Mexico wijst ter illustratie van dat punt: “Omgaan met de druk waar hij in zijn thuisland onder stond, zou voor iedere coureur een geweldige uitdaging zijn, maar Sergio ging er echt heel knap mee om en verdient het daarvoor gecomplimenteerd te worden.”

Waar Pérez in 2014 nog in het kampioenschap werd verslagen door zijn teamgenoot Nico Hülkenberg – met 126 om 96 punten – daar heeft hij met nog twee races te gaan in 2015 vooralsnog de bovenhand. Pérez staat negende in het WK met 68 punten, terwijl Hülkenberg twaalfde staat met 44.

Pérez heeft ook dit jaar dus weer een podiumplek gepakt, wat hem in 2013 bij McLaren bijvoorbeeld niet lukte. Toen finishte hij met 49 punten als elfde, twee plaatsen en 24 punten achter zijn toenmalige teamgenoot Jenson Button. In 2012 scoorde hij – voor hij naar McLaren ging – mede dankzij drie podiumplekken 66 punten voor Sauber, waarvoor hij in 2011 ook in de Formule 1 debuteerde.