Force India lijkt morgen opnieuw met beide auto’s de laatste kwalificatie te halen. Adrian Sutil en Paul di Resta eindigden vandaag in de afsluitende vrije training als negende en tiende. Eerder op de dag noteerde Nico Hülkenberg de achtste tijd.

De gezichten bij Force India waren na afloop vrolijk. “Dit was een redelijk goede middagtraining”, vertelde Sutil, die ’s ochtends zijn auto afstond aan zijn jongere landgenoot Hülkenberg. “Ik beoordeelde meerdere banden en zocht naar de juiste balans in de auto. Ik ben redelijk blij met de zachte band: hij bood veel grip en de auto voelde prima aan. Ook denk ik dat onze lange runs competitief zijn. De balans is nagenoeg prima dus ik ben redelijk optimistisch.”

Di Resta had het ook wel naar zijn zin in Brazilië. “Dit was mijn eerste kennismaking met Interlagos en ik vind het echt een leuk circuit. De rondjes zijn kort maar er zit een leuk ritme in. Ook is het een behoorlijk technisch circuit.”

“We hadden veel standaard werk te doen en hebben veel informatie verzameld. Sterker nog: veel meer informatie hebben we dit jaar op een vrijdag denk ik niet opgegraven. Het blijft afwachten of we er, gezien de weersomstandigheden, ook wat aan hebben.”

Ook Hülkenberg mocht weer eens plaatsnemen in de Force India. En dat deed hij wederom niet onverdienstelijk. “Het was een goede sessie”, beaamde hij. “Ik kon veel ronden rijden en testte verschillende dingen, zoals de aerodynamica en meerdere KERS-instellingen. Ook had ik geluk dat ik de nieuwe harde band van Pirelli mocht testen.”

“Het voelde goed om weer in de auto te zitten. De laatste keer was in Suzuka. Ik kwam snel weer in mijn ritme en heb genoten van de sessie. Het is een kort rondje, maar de layout is uitdagend. Sommige bochten zijn schitterend.”