Force India’s Paul di Resta en Adrian Sutil reizen met een aardige dosis vertrouwen af naar Monza. Dit omdat het team het er doorgaans goed doet en Force India tijdens de vorige race – in Spa – een stapje vooruit heeft gezet.

Sutil is in zijn vooruitblik wat positiever dan Di Resta. “Ik moest in België flink knokken voor mijn negende plek en ik denk ook dat die plaats het maximale voor ons was, maar het is hoopgevend dat ons tempo dat weekend wat beter was dan in de race daarvoor en ik bovendien in staat was om in te halen. Die elementen waren de sleutel tot mijn puntenfinish.”

Wat Sutil verder vertrouwen geeft, is dat de Force India VJM06 ‘veel topsnelheid had op Spa’ en het team ‘doorgaans goed presteert op Monza’. “Er komen sowieso wat leuke races aan op circuits die me goed bevallen, zoals Monza, Singapore en Suzuka, dus ik kijk met een goed gevoel vooruit naar de rest van het seizoen.”

Di Resta
Di Resta is zoals gezegd iets minder positief gestemd. “Ik zou graag zeggen dat we competitief zullen zijn in Monza, maar we moeten eerst nog maar zien hoe het daar uitpakt.”

“Wat in ieder geval een goed teken is, is dat we vorig jaar sterk waren op Monza en ik me er als vierde kwalificeerde. Gezien het verleden is het sowieso een circuit waar we goed presteren, maar ik vind het lastig in te schatten waar we staan.”

“In België ging het weliswaar beter dan daarvoor in Hongarije, maar aan de andere kant lijkt het erop dat een aantal andere teams – waaronder McLaren – grotere stappen vooruit hebben gezet en wij niet meer de voorsprong hebben die we eerst hadden. Het zal dus een felle strijd worden.”