Adrian Sutil beschouwt Valencia niet als zijn lievelingscircuit, maar de Force India-coureur hoopt dat DRS de Grand Prix van Europa wat minder saai zal maken.

“Volgens mij komt iedereen graag in Valencia, maar het circuit is niet een van mijn favorieten”, zegt Adrian Sutil. “Toch heb ik er goede herinneringen aan, zeker van de vorige race.”

“In de kwalificatie hadden we het moeilijk, maar in de race had ik mazzel met de safety car en werd ik zesde. Het zou mooi zijn nu opnieuw zo’n resultaat te behalen om de bittere smaak van Canada weg te spoelen.”

Paul di Resta vindt het stratencircuit wel leuk. “Ik heb er pas één trainingssessie verreden, dus het lastig oordelen. Maar het was vrij eenvoudig te leren en ik heb me er wel vermaakt. Het is een lang rondje, maar er zijn weinig echt moeilijke bochten. De belangrijkste eigenschap is het lange rechte stuk.”

De Schot verwacht dat daar dankzij de verstelbare achtervleugel meer ingehaald zal worden. “Het is interessant om te zien hoe de FIA het gaat aanpakken, zodat passeren niet te makkelijk wordt. Bandenslijtage zal ook een belangrijke factor zijn. Het is weer een stratencircuit en het is altijd lastig te voorspellen hoe de banden zich daar gedragen.”