Door het sterke debuut van de ‘B-spec’ van haar VJM08-bolide in Silverstone reist Force India met veel vertrouwen af naar Hongarije. Het team denkt daar wederom goed te kunnen scoren.

In zijn vooruitblik staat teambaas en eigenaar Vijay Mallya eerst stil bij het overlijden van Jules Bianchi, de Fransman die voor hij bij Marussia racete als testcoureur actief was voor Force India. “We gaan met een zwaar gemoed richting Boedapest”, vertelt Mallya. “Iedereen bij Force India denkt aan Jules, met wie we met veel plezier hebben gewerkt. Hij was een groot talent en buitengewoon persoon. We hebben een goede vriend en echte racer verloren.”

Hongarije
“Het zal niet makkelijk worden om in Hongarije weer verder te racen, maar we gaan proberen er voort te borduren op ons goede optreden in Silverstone”, vervolgt Mallya, wiens team daar acht punten scoorde dankzij een zevende en negende plek. “De B-spec voldeed bij zijn debuut aan de verwachtingen. Dat was een fikse opsteker voor het hele team en we gaan nu proberen er tijdens de komende races nog meer uit te halen.”

“We staan door het resultaat uit Silverstone weer wat steviger op de vijfde plek, ook omdat we in de laatste vier races in totaal 28 punten hebben gescoord en er ook in Boedapest een goede kans ligt om meer punten te pakken. Aan het begin van het jaar hadden we ons de vijfde plek als doel gesteld en dat lijkt nu zeker haalbaar, waarbij we ook al kijken of we kunnen inlopen op de teams boven ons”, verklaart de strijdlustige Mallya.

Hülkenberg en Pérez
Het is aan coureurs Nico Hülkenberg en Sergio Pérez om op de baan de punten te pakken, hetgeen volgens het duo inderdaad mogelijk moet zijn in Hongarije. “Het team is vol vertrouwen en ik denk dan ook dat we komend weekend competitief kunnen zijn. De relatief trage bochten van de Hungaroring zouden ons moeten liggen en Pirelli neemt zachtere banden mee dan naar Silverstone, wat ons ook helpt”, stelt Hülkenberg.

Pérez voelt zich ook optimistisch, vertelt hij. “Dat komt door de stap die we hebben gezet in Silverstone. Er valt natuurlijk nog genoeg te leren over de B-spec, maar ik heb het gevoel dat er veel potentieel in zit en we dit jaar nog een aantal speciale resultaten kunnen neerzetten. In Hongarije zouden we dan ook flink wat punten moeten kunnen pakken”, aldus Pérez, die – net als Mallya en ook Hülkenberg – dus zeer te spreken is over de B-spec.