Force India gelooft dat haar coureur Adrian Sutil zijn huidige pechreeks kan doorbreken en leeft mee met de coureur die nu al vier races op rij pech heeft gehad.

“Oh, God…”, jammerde een gefrustreerde Sutil in Spanje over de boordradio, nadat zijn team hem had gevraagd zijn motor uit te zetten omdat zijn pitstop in het water was gevallen vanwege een probleem met een wielmoer.

Het was voor Sutil – die zijn race daarna nog wel met een flinke vertraging kon vervolgen – de vierde keer op rij dat de pechduivel bij hem op bezoek kwam, nadat hij in Maleisië ook al een goed resultaat in rook had zien opgaan door een nukkige wielmoer, in China uit de race werd gereden en in Bahrein door een incident bij de start in de eerste ronde naar de pits moest en op enorme achterstand kwam te staan.

“Het zit Adrian niet mee op het moment”, beaamt Force India’s adjunct-directeur Robert Fernley tegenover ESPNF1. “Ik voel ook echt met hem mee, want hij was in Spanje qua tempo de vierde snelste man op de baan en hij was zeker als vierde of vijfde geëindigd als hij geen pech had gehad.”

“Adrian moet zich hier echter gewoon doorheen slaan en sterk blijven, want dan komen de resultaten vanzelf wel weer”, stelt Fernley, die gelooft dat Sutil daar geen problemen mee moet hebben: “Ik heb dat Adrian zelf ook al verteld, dat hij de mentale weerbaarheid heeft om met dit soort situaties om te gaan, en dat we hem ook daarom hebben aangenomen.”