Force India heeft met een zesde en achtste plaats afgenomen van 2011. Adrian Sutil maakte indruk door Nico Rosberg voor te blijven en Paul di Resta bekroonde zijn debuutseizoen met een achtste plaats in Sao Paolo.

Sutil heeft in een periode dat zijn toekomst bij Force India op losse schroeven lijkt te staan, nog maar eens bewezen uit het juiste racehout gesneden te zijn. “Ik ben heel blij met dit resultaat. Het bekroont een geweldig weekend waarin alles volgens plan liep”, aldus Sutil. “Ik had elke sessie een goed gevoel en het team heeft het fantastisch gedaan door mij zo’n goede auto te geven.”

“We namen enkel goede beslissingen omdat we wisten dat Mercedes te pakken was. Dat hebben we dus ook gedaan. Ik ben dus heel blij met deze zesde plaats. Beter kon ik dit jaar niet afsluiten en hierdoor ben ik als negende geëindigd in het kampioenschap. Wat ook mijn doel was.”

Ook Di Resta kon tevreden terugblikken op de laatste race van het jaar. “Dit is een goed resultaat na een zware race. Halverwege de race was er twijfel over de houdbaarheidsdatum van mijn versnellingsbak dus toen was het alleen maar zaak de auto aan de finish te brengen. In de slotfase moest ik alleen het gat met Kobayashi nog controleren. Dat ging redelijk makkelijk.”

“Dit is het einde van mijn eerste F1-seizoen en het was een geweldig jaar. Zeker omdat we als zesde in het kampioenschap zijn geëindigd. Dit hebben we allemaal verdiend en wil iedereen bedanken voor hun steun en inzet.”