Force India zal de bolide van dit jaar, de JVM06, vanaf nu niet verder meer updaten. Dat heeft coureur Adrian Sutil verklaard.

“We hebben niks nieuws meer in de planning staan voor dit seizoen”, vertelt Sutil, wiens renstal zich dus volledig op de auto voor 2014 gaat richten, aan Auto, Motor und Sport.

Sutil, negende tijdens de laatste race in België en elfde in het WK, denkt echter dat Force India de VJM06 desondanks nog wel sneller kan maken: “Je kunt ook tijd winnen door de auto verder te optimaliseren, door wat je al hebt beter te maken”, legt hij uit.

“Dat was vorig jaar bovendien niet anders”, vervolgt Sutil, die in 2012 overigens niet voor het team reed. “Toen werd de ontwikkeling ook stopgezet, maar maakte het team in de tweede seizoenshelft alsnog vooruitgang. Het is dus ook niet zomaar gezegd dat het nadelig is om geen nieuwe onderdelen meer te brengen, aangezien het goed mogelijk is nog meer uit het huidige ‘pakket’ te halen.”

Dat Force India afgelopen zondag de vijfde plaats in het WK aan McLaren verloor, verontrust Sutil niet. “We geven niet op, want het kan snel verkeren. McLaren is een sterk team dat eigenlijk verder naar voren hoor te staan, maar wij blijven er gewoon naar streven tjdens elke race zoveel mogelijk punten te scoren en dan zullen we wel zien hoe het afloopt.”