Force India heeft de Spanjaard Daniel Juncadella vastgelegd als test- en reserverijder voor 2014. De 22-jarige coureur uit Barcelona zal tijdens een aantal vrije trainingen in actie komen voor het team.

Juncadella – die wordt gesponsord door Astana, dat een paar dagen geleden (waarschijnlijk niet geheel toevallig) als nieuwe sponsor van Force India werd aangekondigd – neemt de rol van derde man over van de Brit James Calado.

“Dit is voor mij een droom die uitkomt en een geweldige kans om veel te leren”, zegt Juncadella over zijn benoeming. “Hopelijk helpt dit mij ook om dichter bij mijn ultieme doel, een racezitje in de Formule 1, te komen.”

“Ik denk dat ik er veel aan ga hebben om zowel op het circuit als op de fabriek met het team te werken en ga mijn uiterste best doen het team zo goed mogelijk te helpen.”

Eigenaar Vijay Mallya verwelkomt Juncadella met open armen bij zijn team: “Wij hebben de laatste jaren onze best gedaan om jonge talenten te steunen en we hopen voor Daniel – die dat ook zeker is – hetzelfde te kunnen doen door hem tijdens een aantal vrijdagtraining in te zetten. Daarnaast zal hij een belangrijke rol spelen in ons simulatorprogramma.”

Juncadella zal zijn nieuwe werkzaamheden combineren met een tweede seizoen in de DTM, waarin hij voor Force India’s motorleverancier Mercedes rijdt. Juncadella heeft al enige Formule 1-testervaring dankzij eerdere testwerkzaamheden voor Ferrari en Williams.