Force India kan in Japan niet imponeren. Het team haalde begin dit jaar nog regelmatig de laatste kwalificatie, maar nu komen Sergio Pérez en Nico Hülkenberg niet verder dan de twaalfde en veertiende plaats. Daar is het duo natuurlijk niet tevreden mee.

“Ik vind het jammer dat ik niet hoger ben geëindigd”, aldus Pérez. “Mijn eerste run in de tweede sessie was goed. Toen de baan daarna sneller werd, ging het alleen niet goed. Ik had last van verkeer in de chicane, waardoor ik moest afremmen. Hierdoor werden mijn remmen en banden koud. Tijdens mijn snelle ronde had ik in de eerste bocht dus weinig grip. Jammer dat we niet het onderste uit de kan hebben gehaald. Ik had de indruk dat er meer mogelijk was. Hopelijk gaat het morgen beter.”

Hülkenberg maakte een foutje. “Het wordt lastig als je vanaf de veertiende plaats start”, zegt de Duitser over de race in Suzuka. “De uitdaging is er groter door. Ik vergooide een goede ronde doordat ik in de chicane te laat remde. Ik kan mijzelf wel voor mijn kop slaan, want de derde kwalificatie behoorde zeker tot de mogelijkheden.”

“Nu starten we als veertiende. Suzuka is een van de lastigste circuits op de kalender. Morgen is er dus nog genoeg goed te maken. Er kan veel gebeuren, zeker met het oog op de voorspelde regen.”