Force India is er in de Hongaarse kwalificatie niet in geslaagd door te dringen tot Q3. Beide coureurs wijzen de moeizaam verlopen vrijdag aan als voornaamste oorzaak daarvoor.

Op vrijdag sloeg het volledige team de tweede vrije training uit voorzorg over. Sergio Pérez crashte ongelukkig in de eerste vrije training en dus wilde Force India op zoek naar de oorzaak van het ongeluk. Dat bleek de achterwielophanging te zijn. Die hebben ze vervolgens aangepast en dus verschenen Sergio Pérez en Nico Hülkenberg op zaterdag weer op de baan.

Laatstgenoemde was de snelste afvaller in Q2. De Duitser spreekt van een ‘moeilijk weekend’ voor het team, maar complimenteert de crew met de getoonde veerkracht: “Het team heeft gezien de situatie goed gehandeld en het probleem opgelost. Dat neemt niet weg dat we veel tijd zijn verloren en dat heeft ons wellicht een plekje in Q3 gekost.”

“Ook de rode vlag, veroorzaakt door het stilvallen van Alonso, kwam voor mij op het verkeerde moment. Ik zat net in mijn snelle ronde, waardoor ik die moest afbreken. Daardoor kwam alles aan op mijn tweede run, waarin ik maar tweehonderdsten tekort kwam op P10. Ondanks het tijdverlies voel ik me prima op mijn gemak in de auto en ik denk dat we alsnog sterk voor de dag kunnen komen morgen.”

Pérez
Sergio Pérez moest met de dertiende startplaats twee posities toegeven op zijn teamgenoot. Hoewel hij het weekend met een positief gevoel begon, ziet hij het vervolg van het weekend na zijn crash wat minder zonnig in: “Het ongeluk heeft ons weekend in negatieve zin beïnvloed. We hebben bij de crash enkele veelbelovende updates beschadigd, waarna we terug moesten grijpen naar enkele meer conventionele onderdelen.”

“Toen ik vanmorgen de baan weer opreed, was ik dan ook niet bepaald blij met de balans van de auto. Hij voelde vrij nerveus aan. Hopelijk kan de data uitsluitsel geven over hoe we dat kunnen verhelpen voor de race. Volgens mij kunnen we dan nog steeds enkele punten mee naar huis te nemen.”