*

Force India tevreden na prima openingsdag

Daan de Geus

Daan de Geus

22 mei 2014 17:40

Force India tevreden na prima openingsdag
Racepictures

Force India zat er op de openingsdag in Monaco in beide trainingen goed bij en dus zijn Sergio Pérez en Nico Hülkenberg tevreden gestemd, zeker aangezien ze allebei de nadruk op de kwalificatie leggen.

Monaco staat bekend om het gebrek aan inhaalmogelijkheden en het zwaartepunt van het raceweekend in het vorstendom ligt in de ogen van de beide Force India-coureurs dan ook bij de kwalificatie van zaterdag.

Dat ze zowel in de eerste vrije training als in het laatste kwartiertje van VT2, dat wel wat weg had van een kwalificatie, aangezien het alleen in die vijftien minuten droog genoeg was om snelle tijden te rijden, redelijk vooraan zaten, geeft het Force India-duo dan ook goede hoop.

“Ik ben redelijk tevreden over de auto en we zaten verder de hele dag in de top acht, dus het was een positieve dag”, resumeert Pérez, die vandaag goed was voor een achtste en zesde tijd en dat hoopt vast te houden: “Dit is waar we voor zaterdag op moeten mikken, want een goede startplek is hier cruciaal.”

Teamgenoot Hülkenberg was in beide sessies net wat trager. In VT1 zat hij net buiten de top acht op P10, waarna hij in de tweede training een zevende tijd neerzette. Ook hij is echter tevreden. “Hoewel we de set-up nog wat moeten bijslijpen, voelt de auto prima aan. De kwalificatie is hier belangrijker dan waar dan ook, dus we moeten zorgen dat we alles voor zaterdag op de rit hebben”, aldus de Duitser.