Hoewel Sergio Pérez en zijn vorige werkgever McLaren hun samenwerking niet bepaald een succes vonden en Pérez na één jaar alweer weg moest bij het team, denkt zijn nieuwe werkgever Force India toch dat Pérez beter is geworden in zijn tijd bij McLaren.

“Ik denk dat wij erg veel profijt zullen hebben van Sergio’s jaar bij McLaren, want hij heeft daar geleerd hoe het is om binnen een topteam te werken”, verklaart Force India’s adjunct-teambaas Robert Fernley in gesprek met Autosport.

“In zijn laatste halfjaar bij McLaren werd Sergio bovendien een stuk meer volwassen als coureur”, blikt Fernley terug. “Hij had toen nog altijd de agressie die hij in het begin van het jaar toonde, maar wist dit veel beter onder controle te houden.”

“Hij benaderde alles veel meer weloverwogen in de tweede seizoenshelft en reed daarin ook heel sterk, dus ik geloof echt dat wij zullen profiteren van de ontwikkeling die Sergio bij McLaren heeft doorgemaakt.”

Werkhouding
Dat Pérez de reputatie heeft dat hij een tikkeltje arrogant kan zijn, is verder niet iets waar Fernley zich zorgen om maakt, zo antwoordt hij desgevraagd: “Coureurs moeten een beetje arrogant zijn, want ze moeten zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen hebben, wat betekent dat ze moeten denken dat ze de beste zijn.”

“Die overtuiging moet verder rotsvast zijn, want voor twijfel mag geen plek zijn in de gedachten van een coureur. Zodra ze beginnen te twijfelen, beginnen ze namelijk minder te presteren.”

Fernley meldt verder dat ze Pérez bij Force India makkelijk vinden om mee te werken, terwijl hij zich er verder gelukkig mee prijst dat Pérez in Nico Hülkenberg een teamgenoot heeft die ‘als een toekomstige wereldkampioen wordt gezien’. Volgens Fernley betekent dit namelijk dat Force India zich geen zorgen hoeft te maken om Pérez’ motivatie, aangezien de teamstrijd met Hülkenberg hem ongetwijfeld genoeg zal aansporen het beste uit zichzelf te halen.